Placek na szybko- Wegański placek czekoladowy.





Chodziło za mną coś słodkiego i nie wiedziałam co zrobić. Starałam się coś wymyśle na szybko ale jak zawsze któregoś składnika mi brakowało.



Po wielu staraniach i przemyśleniach postanowiłam zrobić coś bardzo dobrego.
Wegański placek czekoladowy.

Składniki:
250 g Mąki
170 g Cukru
250 ml Mleka sojowego ( ja dałam zwykłe i też wyszło)
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki sody
2 duże łyżki kakao
3 duże łyżki dżemu (dowolnego)
16 g cukru waniliowego
125 ml oleju ( 1/3 tego zupełnie wystarczy 40ml)


Wrzucamy, wlewamy i wsypujemy wszystko razem do jednej miski później dopiero miksujemy.

Pieczemy w wąskiej formie  wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy 60 min w 170 stopniach Celciusza


Smacznego!!

Klik


4 komentarze :

  1. Prosty do wykonania i szybki. Ja mam taki ale z jabłkami (że wszystko razem się miesza ) :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To ja też mam taki i Salceson się zwie

      Usuń
  2. uwielbiam wszystko co z czekoladowe! mmmm.. już wiem co zrobię słodkiego na weekend :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super... widze że lubisz moje wypieki.

      Usuń